Sagan om klanen Otori / Lian Hearn

Antal böcker: 5
Genre: Fantasy / asiatiskt

Handling: I en avlägsen och fridsam by lever en ovanlig pojke. Takeo har ännu inte hittat sig själv och känner inte till sin avlidne fars hemlighet.
Hans tillvaro förändras radikalt då en dag hela hans by blir skövlad av krigsherren Iida Sadamu. Han räddas av en herre vid namn Otori Shigeru som också kommer att bli hans lärare i magi och uppförande.
Så småningom börjar Takeo finna sanningen om sig själv och börjar förstå vilket öde som väntar honom.

Del 1  Del 2  Del 3  Del 4  Del 5

Vad tyckte jag? Först vill jag säga att böckerna är vackra till utseendet och innehållet är lika vackert. Japans fantasy när den är som bäst. Jag har själv aldrig läst japansk fantasy men den var helt enormt bra. Vacker och blodig, verklighetstrogen stundtals och mycket överraskande.

Landet Deverry / Katharine Kerr

AKT 3

Antal böcker: 6

Handling: Sagan fortsätter. Rhodry har anlänt till Västländerna i en ny skepnad.Hur ska han klara sig? Kommer någon att känna igen honom?
Han förföljs av drömmar om en Kvinna i skepnad av en korp. Vem är det? Han kan inte koppla av så länge dessa drömmar förföljer honom.
Han vet inte att dessa drömmar går tillbaka 300 år i tiden, då tronen i Deverry hotades av krig.

Del 1 akt 3  Del 2 akt 3Del 3 akt 3  Del 4 akt 3  Del 5 akt 3  Del 6 akt 3

Vad tyckte jag? Mycket bra! Kan vara lite svårt i början att följa reinkarnationerna av huvudpersonerna men det blir en vana. Hoppas verkligen på en till del..

Landet Deverry / Katharine Kerr

AKT 2

Antal böcker: 4

Handling: Rhodry och Jill kommer ifrån varandra och Rhodry själv har svårt att acceptera sitt alvblod. När Jill återvänder som mäktig magiker tvingas Rhodry att dö på ett sätt bara alver kan vilket leder honom till det mystiga Västländerna...

Del 1 akt 2  Del 2 akt 2  Del 3 akt 2  Del 4 akt 2

Vad tyckte jag? Måste bara fortsätta läsa. Väldigt välskriven och jag börjar förstå att Kerr är en av världens bästa fantasy författare.

Turn the page

Books,books and books

RSS 2.0