Vit Jul

Alla önskar vi oss väl en vit jul.
En sån där jul där snön gnistrar och månen lyser från en klar himmel och vi får sitta i rummen med värmeljus och dricka glögg.
Ja och det är just det senare jag menar med en vit jul, det vill säga utan alkohol!
Julen för mig är främst barnens högtid där dom förväntansfulla väntar på presenter och en lugn stund med glada föräldrar.
Tyvärr så är det alltför många barn som får uppleva en jul med för fulla föräldrar, bråk och misshandel och det på grund av alkohol.
Varför man som förälder väljer just julen till att supa sig så full och sen börja bråka vet bara dom som gör det men oavsett så sitter det barn i det här landet och ringer BRIS mitt på självaste julafton.
Som vuxen kan man inte alltid leva upp till kraven runt jul som ställs i samhället med dyra fina presenter och då väljer man i vissa fall att supa ner sig och "glömma " skiten.
Man väljer helt enkelt att vara så egoistisk att man förstör den fina högtiden, som julen är, för barnen.
Dom barnen som blir utsatta för denna terror kommer själva aldrig att vilja fira jul för den kommer för alltid att förknippas med alkohol och hur man som barn fick stryk eller blev bortglömd.
Det gör mig ont att läsa om barn som far illa till och med på julen.
Så tänk på det när ni knäcker första ölen vid 10.00 på julaftons morgon och tänk på det när ni knäcker öl nummer 13 lagom till Kalle Anka.
Barn har rätt till en VIT JUL!
God jul på er alla!
1 Towe:

skriven

Flera sådana jular har jag alltför ofta varit med om. De sitter som en klump i magen. Av oro, sorg och hopplöshet. Att dela med sig av sina minnen, tankar och känslor med andra gör att man faktiskt kan göra något fint av julen som vuxen och mamma till egna barn. Det är barnens högtid, så snälla, snälla ni där ute. Det som händer på julafton nu när era barn är små är sånt de bär med sig hela livet.

God Jul!

Kommentera här: