NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.Resor  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-18  |  Tid: 22:23:13

Dag 4 på Sverigeresan

Vi åkte från Luleå i morse. Jag med vemod och Jonas med förväntan. På väg till Kiruna var vi ju bara tvungna att stanna i Jukkasjärvi. Där tittade vi på ishotellet. Dom har så man kan gå in i en del som är öppen året runt för det är ju en del som byggs upp varje vinter. Jag säger bara en sak: WOW! Titta på bilderna nedan och avgör själv. Det var -5 grader där inne.Väl i Kiruna fick jag äntligen se kyrkan i staden. Den är mäktig.Kiruna består av höjder. Backe upp och backe ner. Skidbacke finns och den tog vi oss upp i. Vacker utsikt därifrån.


Ser ni bergen längst bort? Jomenvisst är det Kebnekaise 🤗
Vi gick en runda på 5 km på kvällen. Tror ni vi gått igenom hela stan? Inte en chans. Även om stadskärnan inte är så stor så är stan i yta väldigt mycket större. Vi har pratat med två infödda Kirunabor om flytten av stan och sammantaget kan sägas att dom som tvingas flytta blir sjukt lurade. Nåväl nu är klockan över 22 och det är dagsljus.

I morgon ska vi ner i gruvan. 500 meter under mark ska vi. Vi ska även byta hotell till den södra delen av staden. Kuriosa : JAG HAR SETT 4 RENAR!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback