NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-22  |  Tid: 20:55:42

Om någon sagt...

.. att vara förälder är det svåraste yrke man kan företa sig
.. att visa respekt så får du respekt tillbaka
.. att hur du än gör så kan du alltid göra fel
.. att dina barn kommer att hata dig när dom blir tonåringar
.. att dina barn troligen inte kommer att lyssna
.. att stanna hemma med barnen tills dom flyttar hemifrån är det bästa
.. att som förälder har du inget eget liv
.. att du kommer att slitas mellan hopp och förtvivlan

Skulle jag då skaffat barn?
Svaret på det är sannolikt ja. för ändå älskar jag mina barn så himla mycket och vill bara deras eget bästa.

Tonåringar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-22  |  Tid: 20:50:05

Min 17 åring gör revolt!

Ja eller vad det nu kan vara. Han har bestämt dig för att sluta skolan. Efter många och långa diskussioner vet jag inte vad jag ska göra längre. Han har kompisar men det är skolan han inte orkar med och inte är intresserad av.
Jag frågar flera gånger vad han tänkt göra istället och jag får inga klara svar utan bara någon suck eller så säger han att - Jag bryr mig inte.
Detta är inte lätt. Jag har försökt allt men han verkar ha bestämt sig. Han skiter i att gå till skolan och jag har förklarat att han måste ju dit om inte annat för att säga till läraren att han vill sluta.
Vad finns det för alternativ? Jobb? ja och vem vill anställa någon som hoppat av skolan?
Jag kanske gör något fel men samtidigt tycker jag att hur mycket ska man dalta med en kille på 17?? Vad jag än säger så får man en axelryckning till svar.
Jag diskuterade att gå till psykolog idag men han säger att han komer att vägra att prata. Han vill inte prata med någon jävla snobb som han uttrycker det.
Jag kan ju knappast tvinga honom.
Det känns som att det räcker med att ha 32 personer på jobbet som har problem att dessutom behöva tampas med problem hemma också gör det inte lättare.

Jag har ingen lösning men det kanske 17- åringen har.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-17  |  Tid: 21:51:05

En vecka kvar drygt..

Sen börjar HOCKEY VM yes! Jag älskar verkligen den händelsen. Ladda upp med godis och annat ät och drickbart och sen se svettiga killar ånga runt i jakten på en svart prick.. Å med lite tur kanske världens sexigaste idrottsman dyker upp i rutan också. Ja jag pratar om målvakten med stort M. Henrik Lundqvist.. yummy!

              

För övrigt idag så har jag jobbat och det var ganska intressant men det gjorde också att jag blev otroligt trött, jag är nog inte van att använda insidan av huvudet så här mycket som jag gör nu. Trist att inse men så är det.
Har så smått börjat planera för sommaren och den stundande inflyttnings/40 års skivan som jag är ålagd att ha. Jag har en viss känsla av att det inte kommer att bli direkt folktomt och jag vill göra något speciellt med den dagen men jag har inte riktigt bestämt vad ännu.
Nu ska jag ta sista koppen kaffe och sen träda in i bokens undrbara fantasivärld, i morgon är en ny dag med nya möjligheter och framförallt med ett huvud som är utvilat.

Take care..

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-13  |  Tid: 19:58:55

Vänta nu.. stopp! Vad är det som händer?

Innan jag börjar med berättelsen om min dag vill jag lyfta fram en sak som gör mig upprörd, ledsen och uttryckligen jävligt (ursäkta men det är behövligt i detta ämne) arg!
Läste i dagens tidning om lille Viktor 1,5 år ung som är döende i cancer. Föräldrarna vill att han ska få sista vården i hemmet men se NEJ det finns inte i Håbo kommun. Gamla har rätt till det men inte unga. Varför?
Har unga människor inte levt tillräckligt länge eller är det så att dom inte har hunnit tjäna ihop tillräckligt med skatt till systemet som ska betala denna vårdform?
MIN skatt skall gå till lille Viktor! Jag blir så arg, inte nog med att föräldrarna tas ifrån sitt föräldraskap genom att inte få uppfostra och vara med lille Viktor i livet dom ska behöva tillbringa sista tiden med killen i en kal sjukhusmiljö. Dessa unga föräldrar har fler barn som kanske också vill vara med sin lille bror i hemmets lugna vrå och som nu tas ifrån den möjligheten.
Jag kan bara beklaga att vårt så "fina" samhälle ska fungera så dåligt men absolut ska vi vara med och betala för att våra kungligheter ska gifta sig som det anstår detta fina folk. Var är Viktoria och hennes fond nu? Hjälpa alla barn som har det svårt.. bla,bla, bla.. bullshit!
Jag beklagar att inte jag är sjuksköterska för då hade jag gladeligen tagit semester för att vårda denna lille kille in i det sista.Efter detta känns det ganska fattigt att berätta om vad jag tillbringat dagen med så jag avstår helt enkelt. Inget jag gjort idag kan bringa rättvisa till denna tragiska händelse i alla fall.

ALLA MINA TANKAR TILL VIKTOR

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-12  |  Tid: 22:05:07

Oj idag har jag gjort massor

Började lite smått med att tvätta och väcka barnen så att dom kan börja vända på dygnet inför skolan på tisdag.
Kaffe....
Sen åkte jag till Uppsala för att lämna av några fälgar som var till försäljning, handlade och hem igen.

Rensade trädgårdsdammen och fyllde upp med vatten och kopplade in pumpen. Lärde mig lite via nätet hur man ska göra med en sådan för på det området är jag nybörjare. Kollade vilka växter jag ska köpa och eventuellt vilka fiskar.

Tvättade lite till och lagade mat..

Anmälde mig till studier i höst vid Stockholms universitet ämnet kriminologi. Tänkte läsa på distans och halvfart så jag kan jobba under tiden.
Rotade fram gamla betyg som ska sändas med.

Fixade diskmaskinen, spelade på nätet, var på facebook kollade lite manliga bekanta och nu sitter jag här och dikterar dagen som varit.

Puh... ja det var en dag med mycket som blev gjort.
I morgon ska det bli mulet säger dom men vi får se..

Ha det gott

Vikt och rökning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-11  |  Tid: 23:08:44

Dagen jag helst vill glömma

Idag har jag slitits mellan hopp och förtvivlan hela dagen. Fick för mig i morse att jag skulle försöka sluta röka. Sagt och gjort, det gick bra den första timmen sen rasade humöret och efter ett antal timmar gick det inte längre.

Jag tog bilen och åkte till affären.. som var stängd.. panik!!!

Åkte till nästa affär och samma sak där.

Svordomarna ljöd i bilen och jag kände att lusten till att bara rann ut.

Skickade ett sms till min f.d sambo och bad eller snarare han erbjöd sig att köpa cig när han var på väg hem från fisketuren.

 

Passade på att duscha hunden och även om hon älskar vatten så är inte duschen populär och hela hunden ser ut som ett slokande bananskal. Men sen blev det fart, skaka sig på matte och stänka ner hela hallen innan hon kom ut i solen. Nu ser hon ut som en pudel och det lär ju vara poppis när hon är German Shepard/ Dobermann.

 

Under dagen har jag också mekat ihop en av grabbarnas cyklar som ska säljas för den är för liten för mutantgenerationen.

Satte ut den på annons och väntade….

Väntade på ciggen, väntade på annonsen..

Lagade mat och humöret sinade så till den milda grad att jag började gråta.

Förbannade cig!

 

Vilade en stund och sen chattade jag lite. Sen ringde telefonen och någon ville ha cykeln, perfekt ju.

Sen kom det ett sms att ciggen var i hamn och bara att hämta. Allt löser sig till slut.

 

Vad vill jag säga med den lilla historien? Ja ni som tror att det är lätt att sluta röka kan ändra uppfattning eller så har ni aldrig rökt. Lätt är det inte och det värsta är att alla känslor som olust, aggressioner, misslyckande, tyck synd om sig själv, ger upp, skiter i allt kommer samtidigt och man kan inte hindra det. Det är ungefär som om dom har egen energi och mitt i allt detta så fokuserar man ständigt på att köpa cig och röka. Fruktansvärt hemskt är det.

Jag kan inte sluta utan hjälp i någon form det vet jag om inte förr så nu.

 

Så ett tips till alla unga.. börja aldrig röka för det är att kliva in i helvetet direkt!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-10  |  Tid: 21:17:03

Har gjort mig en ny bekantskap idag

Idag kom en ny granne förbi för att bjuda mig på kaffe så vi bestämde måndag. Det är kul med människor som bara går på så där utan att vara så blyga, det gillar jag.
Hon ska troligen ha sin häst i mitt stall om ett tag så vi pratade lite om det och kul ska det bli för då kan jag också rida när jag vill.

Annars idag har jag fixat hemmet och satt ut en annons till på innebandyklubbor som ingen använder. Det ska bli så skönt när alla sakerna är borta och jag kan börja spara på lite nya prylar.

Har precis tittat på "så ska det låta" och det var bra den här gången, jag älskar verkligen underhållning, det lättar upp.

Jag hoppas på lika bra väder i morgon för jag ska duscha hunden.. nu luktar hon hund och det ska inte en hund göra ( konstigt nog).

Jag trodde inte att mamn kunde ha det så här bra som jag har det nu =)

Ha det gott!

GLAD PÅSK!Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-07  |  Tid: 22:21:13

Fy fan va jag är bra

... ja det är så det känns just nu både på jobbet och i det privata. Varför undrar nog en del? Jo det ska jag berätta.. Så här är det.
Jag har mer ansvar på jobbet vilket jag tycker att jag klarar så himla bra och får bra feedback från kollegor och annat folk.
Jag citerar en röst idag: " Du verkar som gjord för att vara chef" Bättre än så kan det inte bli.

Nåja sen i det privata har jag äntligen gjort mig fri från en massa känslor som jag burit på i flertalet år. Eller gjort mig fri kanske var att ta i så här i början men begravt så smått i alla fall. Jag har äntligen insett vad jag är värd och vad jag tycker är viktigt med medmänniskor och framförallt då med det motsatta könet.
Jag har varit lite blind eller vägrat att se vissa saker men nu har jag insett att jag själv tillåtit andra att utnyttja mina känslor. Så väldigt dumt men när man är i det så inte tänker man inte så.

Jag trivs så bra med det jag har och varför blanda in saker som jag ändå inte behöver. Att få känna så här är få förunnat och jag har nog insett också hur självupptagna vissa av mina S.K vänner är. Dom vill ha det på sitt sätt och vill att jag ska foga mig därefter.. looki lokki här.. kalla handen numera!

Så till alla er som släpar runt på någon gammal relik.. sälj skiten..

Ha det gott


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-06  |  Tid: 21:42:03

Jag vill tillägna detta inlägg till en oerhört god vän

Jag har en vän, ja en manlig bekant. Han har förmågan att lyssna på mig oavsett vad för skit jag har att komma med. Det är den killen jag alltid hör av mig till när jag är glad, ledsen, förbannad eller bara vill prata. Han är underbar på alla sätt och jag kan vara helt ärlig med han. Han vet mer om mig än många andra.
Dessutom har han underbar humor och får mig att skratta hejdlöst många gånger.
Detta är en riktig vän!
Han dömer mig aldrig, ingenting är för löljigt för att ta upp. Ja han är nog min stöttepelare när det blåser väldigt hårt.
Om man kan älska en manlig vän för just den egenskapen han har då gör jag det.

Han snackar aldrig skit och skulle aldrig utnyttja mig heller, obetalbar skulle man kunna säga.

Älskar dig Tony för den du är!


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-05  |  Tid: 20:40:50

Idag blev det andra bullar

Jag har hämtat saker från förra förrådet och det krävdes två vändor med bilen men det är det värt. Nu har jag alla kläder samlade och ska bara tvätta alltihop.
Det var ju inte riktigt lika fint väder idag som igår men varmt har det varit och det är skönt, denna värmen nu är alldeles lagom i min smak.
Just nu är jag inne i en sån där gör-dig-av-med-saker-du-inte-behöver cirkel och allt jag inte använder hamnar antingen på blocket eller tradera. Jag gör helt enkelt plats för nya sköna saker.

Efter maten kom Linus på att vi skulle nog baka lite till så sagt och gjort han satte degen och jag bakade ut bullarna. Tyvärr upptäckte vi snart att någon kavel fanns inte (nej den har jag inte sålt) den hade blivit kvar på gamla stället men en petflaska gick ju bra det med.

Mamma, det är så här det ska bli när det är klart:Något som var riktigt skönt var att kunna ha två plåtar i ugnen samtidigt, energi och tidsbesparing är det.

Så nu alla vänner och alla andra ska här bli rykande hett kaffe och nybakta bullar.

Ha det gott


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-04-03  |  Tid: 22:08:54

Nu börjar det bli kul att jobba igen

Idag var det sista dagen på bra länge jag jobbade till åtta och ska heller inte jobba helg på ett antal veckor. Men jag ska tjäna mer pengar. Det låter som en dröm men det är faktiskt sant. Har blivit erbjuden att bli chef, en sån där som kör med folk, en sån där som kan vara hemma när alla andra jobbar, en sån där som kan delegera nästan allt ja ni vet en sån där som har hur mycket ansvar som helst, en sån där som man halshugger när något blir fel, en sån där som det pratas skit om i fikarummet, ja en sån där ska jag vara ett tag.

Just nu hade det inte kunnat komma lägligare med en befodran. Jag är så glad för det!
Tonåringarna tycker det är underbart att jag inte ska jobba helg och jag tycker likadant.

Nu är det helg och jag hoppas det fina vädret håller i sig fast det jag mest tänker på just nu är att jag ska få sovmorgon i morgon. Så härligt!
Lite frukost på sängen skulle då sitta bra men om det händer kommer jag att bli aningen konfunderad.

Har ägnat min dag att umgås med arbetskamrater som jag verkligen gillar. Vilket gäng jag jobbar i egentligen. Man kan ta dom för givna men när man tänker efter så är det så mycket kompetens på samma plats att hälften skulle räcka nog. Jag är lyckligt lottad.

Ha en fin helg och på återseende i morgon!