NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2009-01-31  |  Tid: 22:43:15

Nu får det fan vara nog!!

Läste både idag och igår om barn som far illa i detta välfärdssamhälle. Inte bara illa utan utsätts för grov misshandel och hotas med att avvisas ur landet på inga grunder alls.
Barn ringer till BRIS och säger att mamma eller pappa slår dom och låser in dom i olika utrymmen.
Barn till gravt kriminella människor som tvingas leva under dödshot för att ett par myndigheter i detta land har bestämt att i lagen står det att dom inte får stanna i Sverige.
Vad är det för jävla land vi lever i???
Den som säger att detta är en demokrati och välfärdsstat ljuger, detta land är en kommuniststat och ett u-land i empati.

Här ska man arbeta varje dag för att minska kriminaliteten i landet och så har vi två myndigheter som får kriminella organisationer att se ut som dagistillställningar. Vad är det för personer som frivilligt väljer att jobba i dessa myndigheter? Är kraven där för att få ett jobb att man är empatilös sadist med barnförakt i CV:n eller är det en merit att kasta ut så många barn som möjligt ur landet? Kanske arbetar dessa människor med ackordslön, så ju fler vi kan avvisa desto större lön kommer den 25:e.

Nä nu får det fan vara nog!

Sociala myndigheter skall ha som grundförutsättning att se till barnets bästa men när vuxna människor med uttrycklig vilja att ta ifrån hyggliga människor sina barn och se misshandlande föräldrar behålla sina telningar det är då frågan kommer upp... vad är det för avarter som får jobb där?

Nu är jag uttryckligen väldigt upprörd och jag hatar att se barn fara illa men att man som myndighetsutövare använder sin ställning till förtryck och diskriminering är mer kriminellt än att råna staten på pengar anser jag.
Jag vill se en del av dessa inom lås och bom och då vill jag verkligen ha 18 års fängelse!

Skandal det är så man skäms över att jobba statligt och jag hoppas att dumstruten tas tillbaka och att två myndigheter i Sverige kan få loggan: IQ bananskal!

Nu måste jag ha två koppar kaffe och annat som kan lugna nerverna!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-29  |  Tid: 20:25:20

License to kill...

Idag har jag varit på träning, vapenträning. Jobbigt för kroppen och för huvudet men väldigt skojigt och lärorikt. Detta är nätet så mer information tänker jag inte lämna ut.

Bilen var hos verkstaden igår så nu är den fin och hel igen, min pärla. Nu ska den bara ta sig den mödosamma vägen genom besiktningen också.
3500 kr fattigare men min bil är en nödvändighet så visst får den kosta!

Nu börjar jag känna av träningsvärk i ryggen så jag tror inte att kvällen blir så sen faktiskt. Sov inte bra inatt heller så trött är bara förnamnet. Ledig dag i morgon och det är välbehövligt.

Förhoppningsvis händer det något kul i morgon som jag kan berätta om men tills dess... take care..

/ Nalla

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-27  |  Tid: 21:22:11

En rolig dag fylld av våld

Ja så illa är det inte som det låter bara en liten övning på jobbet men jag tyckte överskriften var passande.

Vilket skitväder vi har, möter man en lastbil ser man inte vägen för det stänker av salt och vatten och får man inte fart på torkarbladen i tid så är det tack och godnatt med sikten. Jag kan inte förstå varför man ska ösa på med så mycket skit på vägen? Låt det vara så blir det inte halt, gör som i norrland.

Min bil måste till doktorn men det är inte det lättaste att hitta tid till det. Jag tycker så synd om den när den inte mår bra den är ju min bästa vän. Tänk att bilar kan bli så personliga.

Nu är jag trött efter att ha gått upp vid fem i morse men i morgon startar jag inte förrän tolv så lite sova blir det iaf.

Ha en god natt alla pigga..

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-26  |  Tid: 22:26:10

Äntligen...

.... fick jag ett program ett se på tv som passar en kriminalfantast som mig. Jag menar då programmet advokaterna på 4:an. Riktigt intressant och bra.
För övrigt kan väl sägas att denna dag har varit grå på alla sätt. Har svårt att finna motivationen till att arbeta i morgon och ännu svårare att känna sig motiverad till att gå upp kl.05.00.
Lite förändringar på jobbfronten är på gång så kanske kan det bli till det bättre även där.

Har gått i funderingar på att börja plugga igen. Men jag tror inte att tiden finns även om jag väljer en distansutbildning. Tiden är ju knapp som den är redan fast det är klart att vissa prioriteringar kan väl göras.
Jag är nyfiken på en del ämnen så jag ska nog ta mig en allvarlig funderare.

Chefen fyller år på onsdag och jag undrar om man ska ta och fixa till något bus, eller är chefer som heliga kor som inte får röras? Nä det tror jag inte fast jag tror jag får det nog svårt om hon ser min jämförelse med kor så klart.

När jag satt och la in böcker på min andra blogg så insåg jag hur mycket böcker jag verkligen har läst och jag blir lite imponerad av mig själv. Jag har inte hunnit lägga in alla böcker jag läst, vissa är så dåliga att dom inte är värda att nämnas heller men jag jobbar på att få in de flesta i alla fall. Böcker berikar ordförrådet sägs det så där mina vänner har ni svaret på varför käften går i ett på mig, jag har ett berikat ordförråd ;)

Nu ska jag göra mig i ordning för natten den underbara.. see ya!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-25  |  Tid: 22:40:39

Astrologi-humbug eller livsnyckel?

Vem har inte suttit och läst alla dessa horoskop i olika tidningar och hur många har inte sagt till mig: - Jag tror inte på sånt!
Det gör inte jag heller. Jag tror inte att det får mig att agera på något annorlunda sätt än jag gör i vanliga fall. Står det att jag kan ha vinst på hästar så är det ju inte så att jag springer till första bästa ATG ombud och slänger in en rad men... there is always a but..
Har ägnat lite tid till det kinesiska horoskopet på senare tid och jag tycker det är ganska intressant. Enligt det så föds man i olika djur efter vilket år man är född. Det gör att jag är apa. Om man sen läser hur en typisk apa är så är det lite skoj för mycket stämmer. Fråga mig inte hur och varför men stämmer gör det. Ja bortsett från pälsen en apa har och ja.. jag har bara två händer med gripfunktion.

Räknar man in hela familjen så är vi närmare en farm än många tror jag. Två apor, en gris och en tupp, någon orm också har jag för mig. Så det rimliga vore ju att skaffa sig en personlig veterinär istället för husläkare.

Nåväl, idag infaller det kinesiska nyåret som går in i oxens år så det firas enormt i kina kan jag tänka mig. Dom är ju som bekant även uppfinnare till raketer och fyrverkerier så vi snackar nog dunder partaj!För er som är nyfikna på kinesiskt horoskop lägger jag en länk här

Något fyrverkeri för egen del har det inte varit då jag tillbringat större delen framför teven och kollat på skidor på längden och handboll i upprätt läge.

Nu till något helt annat.. En kompis till mig sitter nu hemma med nervös mage inför en operation som ska bli av i morgon så alla mina tankar går till henne och jag vet att det kommer att gå bra och resultatet ser jag fram emot med entusiasm! Go for it girl!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-24  |  Tid: 23:15:24

Elaka Metern har fått en svans

Jag har lagt till en svans till denna blogg som enbart kommer att handla om böcker. Ni kan hitta den här.

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2009-01-24  |  Tid: 22:26:03

Reklam för mig

Följ min blogg med bloglovin

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-24  |  Tid: 22:14:30

Placerat sig själv på kartan

Jag har placerat min blogg

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-24  |  Tid: 21:54:09

Jag lever!

Ja en helt vanlig lördag kan man säga. Umgås med familjen, städa och göra sånt man inte hunnit i veckan. Titta på TV och inse att allt gick åt pipan. Sverige förlorar i handboll och Magnus åker ut i körslaget. Får väl trösta mig med att Magnus Samuelsson fortfarande är med i lets dance.

Trist väder har det varit och blåst smådjävlar har det gjort.. Inte mycket som gick rätt denna dag.

Läser tidningen och inser att hela världen är full av galningar, jag bara undrar var alla dessa galningar hållit hus förr i tiden? Vad är det som gör att man går in på ett dagis och har ihjäl barn? Vad är det som gör att man ger sig på kvinnor och barn överhuvudtaget? Det är inte utan att man börjar misströsta på människan en aning.

Ser på mina barn och min trista lördag och inser att alla lever, mår bra och tittar på tv. Så tråkigt men ändå, jag kan krama dom, säg det till mamman som förlorade sin sex månaders baby i Belgien. Jag kan till och med skälla på dom och tycka dom är jobbiga men när man tänker efter så det enda jag behöver göra en trist lördag som denna är att le.. alla mina barn sitter hemma med mamma. Jag behöver inte hämta dom fulla på stan, jag behöver inte få telefonsamtal från polisen och framförallt dom lever. Det ska man nog vara glad för i en tid som denna.

Summa kardemumma.. hur trist än en dag kan tyckas så ska jag vara lycklig.. över att bara vara i livet.

På TV  |   Kommentarer (1)
Datum: 2009-01-18  |  Tid: 21:22:27

En helt vanlig helg

Jobbade i fredags, jobbade i lördags, jobbade idag och ska jobba i morgon.
Så kan en helt vanlig helg se ut om man är jag.

Idag såg jag en älgko med kalv och dom hade minsann vinterpäls på. Jättefina och det säger jag för att jag hann bromsa in bilen.

Såg Let´s dance i fredags och min fråga är bara är Kitty med i matchen överhuvudtaget? Tråkigt att se att vissa inte kan ta seriöst på ett tävlingsprogram. Hon är ju inte dansant för fem öre och hon lyckas ju inte heller charma juryn nämnvärt heller.
Pinsamt kan jag tycka    .

Körslaget, ja lite av en överraskning att Wells åkte ur men samtidigt förståeligt för det går inte hem att ta in Rhapsody konceptet i ett annat program. Lika förnyande som Rhaspsody ungefär men visst han är duktig kanske lite väl duktig då det inte är någon match att sätta ihop en kör då man är van att sätta ihop en hel orkester.


Handbolls VM är äntligen igång och som dom spelar! Fart och fläkt och seriöst.. Nu är det bara guld som räknas!


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-15  |  Tid: 16:20:57

DEPPigt inlägg idag

Först och främst vill jag säga grattis till en av de stora som nu ska gifta sig. Om det finns idoldyrkan fortfarande så är det precis vad jag har för denna man. Han har allt! För att hedra denns skådis vill jag bjuda på lite bilder.
Avundsjuk på Vanessa Paradis jo visst men jag får glädjas åt filmerna istället.

Håll till godo..The best movie ever!mmm...

Grattis återigen!

Dagens stöttning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-14  |  Tid: 22:42:48

Utseendefixering eller bara ett sätt att må bra

Det dök upp en tidning med posten idag, Vecko Revyn som reklam eller liknande. Lite kul att läsa tänkte jag för den är man ju uppväxt med. Jag hade så fel!
Nu vet inte jag vilken ålderskategori av ungdomar den ska rikta sig till men att skriva om P-piller, ja det kan väl vara oki men sen att ha ett helt uppslag om den uppdaterade versionen av samlagsställningen missionären verkar ju lite väl..
Jag kanske är gammalmodig men jag själv läste VR när jag var tolv och då hade jag nog inte implementerat detta intresseområde.
Nåja lite smink och gå ner i vikt och mode och sen var den slut och den kostar i normala fall 32.50. Häftigt!

Detta dilemma att behöva gå ner i vikt lider ju inte jag av då jag snarare har det motsatta problemet men jag förstår eller har förstått att det är svårt. Jag kan nog jämställa det med att sluta röka, som är totalt omöjligt för mig. Att äta rätt och ofta och motionera och.. och.. ja det är klart att det kräver sin person för det. Moroten ( avd. apropå) torde ju vara att se ut som en filmstjärna eller åtminstone vara nöjd med sig själv och framförallt må bra. Men vägen dit är lång och krokig och det kräver karaktär. Om man nu vänder på problemet ett tag..
Jag vill gå upp i vikt. Jag ska enligt alla proffesorer på området äta lite men ofta och träna. Det är samma lösning på dessa två problem men det borde vara lättare att tappa vikt än att lägga på?
Nåja jag tycker att man ska stötta den som har endera problemet och att det inte är fult att vara tjock eller smal men däremot att vara dum och korkad det är fult.

Jag tror inte det finns någon som är helt nöjd med sig själv oavsett hur man ser ut eller lever men så länge man har vänner som accepterar mig som jag är så finns det hopp!

Jag hoppas mina vänner förstår med detta inlägg att jag kommer att stött Er oavsett vad ni har för problem för jag älskar er som ni är med fel och brister för ni är just det.. MINA VÄNNER!

Kramis

Nalla

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-13  |  Tid: 23:27:22

Jag är oumbärlig

.. så kändes det idag när jag kom tillbaka till jobbet efter en tids sjukdom. En hel del att göra men inget ett proffs som jag inte klarar av.
Så självgod är jag..

Jag tror nog inte att jag är helt kurant ännu jag känner av mitt huvud lite väl mycket men nu är jag ledig igen så jag ska väl kunna få ordning på hjärncellerna eller vad det är som bråkar.

Jag satt och läste lite om detta gaskrig som utspelar sig mellan Ryssland och Ukraina som sen påverkar stora delar av Europa. Nu har dom stängt av och satt igång och stängt av igen och nu undrar jag om dete inte bildas ett tryck i denna pipeline som sedan kan snedtända och "poff" så är vi ensamma i Europa eller? Det känns som en treåring som håller på att leka med gasspisen...
Jag säger bara det är tur att vi har fredliga Vattenfall här i Sverige som bara tycker det är skoj med konstiga räkningar som ingen kan kolla och att bygga ut älvar. Å självklart tycker dom att det är kul att synas på skidlandslagets snövita dräkter.

Denna hittade jag idagVar det inte någon som sa att det är billigt i Thailand? Kanske något för H&M att ta efter?

Ha en fin natt

Nalla

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-12  |  Tid: 23:39:46

Störd nattsömn orsakar kaos

Ja att bli störd under nattens underbara timmar skapar kaos hela dagen. Då jag inte kunde sova ordentligt så somnade jag av utmattning kl 8.30 på morgonen och sov till 14.00 vilket i sin tur leder till att jag nu kl. 23.30 är pigg och alert!
Det är ju bara tur att jag börjar jobba hyggligt sent i morgon.

Apropå jobbet så hittade jag dennaDet är inte konstigt att JO anmälningarna haglar. Det finns inga pengar i organisationen. Det finns ingen möjlighet för internerna oftast att få ett extra rum att prata ostört i.
Att inte få röka utomhus stämmer inte på min arbetsplats i allafall men det är tillåtet under promenadtid att röka. För intagna observera inte personal dock.

Något som är kosntigt det är att vad internerna klagar på skrivs ut men det personalen på alla häkten och anstalter önskar finns inte nedskrivet någonstans.

Nåja jag är glad åt mitt arbete oavsett vad samhälle eller intagna tycker!

Nalla

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-11  |  Tid: 22:35:56

En dag då inget händer

Ja en sådan dag har det varit! En dag då ingenting händer och inget blir gjort. Nä lite har blivit gjort en liten städning iaf.
Har suttit och spelat lite browserspel, varit och handlat ja en lugn söndag kort och gott.


Nalla

På TV  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-10  |  Tid: 23:30:26

Tv idag

Jag fick just höra att jag är en slav under tv apparaten, kan så vara när det gäller nöjesprogram i alla fall.
Idag körlsaget..
Ja Erik gör sitt bästa med eller utan kupp av Danny och Mattias men han lyckades mycket bra i min mening. Jag tycker fortfarande att Robert Wells är lite väl mycket "proffs" i detta sammanhang för att vara en av favoriterna.
Hanna stod i rök och damm och Nanne åkte ur. Ledsen mamma men din favorit lyckades hamna i samma kategori som Wells och då håller det inte hela vägen.
Magnus bör nog chocka med en kategori av musik som ingen förväntar sig annars finns nog risken att få lämna programmet snart.

I min familj är det lite av en tradition på fredagar och lördagar att följa dessa musikinfluerade program och eftersom hela familjen är musikintresserad så varför inte?

Jag har väl kanske uppnått en ålder där jag tycker att vinpimplande och supande med efterföljande huvudvärk inte är särskilt lockande vad vet jag ELLER så är det så att jag är allmänt tråkig i folks ögon.. jag kan köpa det så länge jag själv trivs och kan se mig i spegeln med gott samvete.

Vill Ni ha en alvedon innan jag lägger mig?

Nalla

Husdjur  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-10  |  Tid: 23:08:02

Katten jagade musen - den dog!

När jag sätter mig vid datorn förväntade jag mig inte att det fanns fler intressenter.. jag hade fel. Katter som jagar möss har jag hört talas om men detta är ju löjligt.
Låt mig presentera den surfande katten Truls. Den inbyggda musen på en laptop har tydligen en tilldragande effekt.
Närgånget  Det är inte bara matte som är intresserad av datorer. Under hakan finns den inbyggda musen, ja eller fanns.
Så vad ska jag säga... ska jag skapa ett konto till facebook till katten kanske?

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-09  |  Tid: 22:56:37

Att vara fjollig

Ja så var Let´s Dance igång och en av mina favoriter skulle dansa. Världens starkaste man i en vals, jo jag tackar!
Men han visade verkligen att man kan vara rörlig trots massvis med muskler.
Det ska bli intressant att följa utvecklingen.
Världens starkaste man!
Jag trodde att George Scott skulle vara mer dansant än han var, har fått för mig att boxare är smidiga och lätta på fötterna men jag hade kanske lite fel där.
Vackraste paret var iaf Magdalena Graf och Daniel Silva!

Vad är det med dessa Magnusar? Jag upptäckte precis att favoriten i båda nöjesprogrammen heter Magnus! Konstigt eller är det ett omen??

Sitter med grabbens nya julklapp runt öronen och diggar loss till allt som spelas i datorn. Snyggt att man först ger bort ett par dyra lurar sen använder man dom själv. Nåja lite valuta för kronorna ska man väl ha.

Apropå kronor... jag säger bara JVM i Hockey! Spännande, utmanande och inte så svenskt. Härligt kort och gott!
Hoppas dom stora kronorna ser och lär av dom små. Det är inte så svårt att komma till final om man bara ger sig attan på det och dessa ungar killar har knappt betalt för att göra detta jobb. Kanske löneavdrag på icke tillfredsställd arbetsinsats skulle genomföras i Svenska landslag. Då skulle nog skidtjejerna får knega någon annanstans.

Nu ska här hämtas liten pojke som är ute på byn och drumlar..

Ciao

Nalla

Tonåringar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-08  |  Tid: 22:40:29

Gymnasieval för andra gången

Så var det dags igen då. Gymnasieval för grabb nummer två. Jag kommer att bli en hejare på detta känner jag.
Denna gång är det en blivande Polis som ska ha hjälp att välja linje, skola, busstider och allt annat som kan vara nödvändigt.
Fast jag ska inte gnälla för jag tycker det är kul när ungdomar har mål med sina liv, till skillnad från undertecknad som inte alls visste vad jag ville bli när jag var 15.
Denna gång föll valet på samhällsvetenskaplig linje med inriktning på säkerhet och socialt arbete och skolan kan bli Norrtälje men det är inte riktigt klart ännu.

Har även hunnit med att städa lite idag men hur jobbigt är det inte när man inte kan böja sig framåt utan att det känns som en hästspark i huvudet? Rakryggad städning är ju inte det lättaste man kan företa sig men det gick det med.

Roligare än så här hade inte jag idag...

Nalla


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-07  |  Tid: 23:00:14

Sjuk men ändå på benen

Det har gått en tid sedan förra inlägget så det finns en del att ta igen känner jag.
Just nu är jag inte särskilt kry med förkylning i kroppen men jag orkar inte ligga i sängen hela dagen.

Idag har jag suttit och planerat mat för en tid framöver, passar in skolmaten med middagar och nyttig frukost. Det är ett projekt som jag hoppas ska bli klart snart och inte är det lätt heller. Jag hatar verkligen att laga mat men samtidigt vill jag gärna prova nya maträtter.

Igår kväll försökte jag mig på yrket som rörmokare då trycket på varmvattnet i duschen är obefintligt och inte blev det mycket bättre heller. Det slutade i mindre tryck och skitiga händer, alltså inget yrke för mig!

Ciggen slut på morgonen, ja något värre finns inte för mig som rökare och inte kan jag sluta heller vilket gör mig oerhört less. Ruscha till affären och köpa cig som en narkoman på plattan. Om jag hade vetat hur svårt det var att sluta så hade jag nog aldrig börjat.

När jag väl kom hem så inser jag att kaffet är slut och det finns bara snabbkaffe i skåpet, orka åka igen men jag känner att kaffetarmen skriker så det dröjer nog inte länge förrän bilen startas för andra gången idag.

Nu förstår ni mina två största laster i alla fall.

Har kollat in Grammisgalan eller ska vi kalla det sveriges största suparfest? Nåja lite oväntat att Takida inte var nominerad i någon kategori kan jag tycka, den underbara sångare han ändå är.

Dags att krama kudde och drömma om prinsar som blir grodor eller hur det nu var?

Natti

Nalla

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-02  |  Tid: 22:44:02

En dag fylld av förtroende

Idag jobbade jag tidigt vilket gjorde att jag fick gå upp halv fem i morse! Ja det är mitt i natten !
Väl på jobbet så flöt allt på med enstaka inslag av letande efter otillåtna saker. Sånt är alltid skoj( jag har nog varit spårhund i ett tidigare liv)
Efter jobbet rusade in i affären för att tillförskansa sig lite middag för tre dagar.
Hem laga mat och äta och duscha.
Jaha sen då....

Lite chattande och spelande och sen hit och sen till sängen..

Snacka om spännade liv! NOT

Denna hittade jag på ett forum och den säger en del:

"Tänk att få vara en snöboll, födas genom kramar, flyga genom livet, och kanske träffa någon man smälter för."

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-01-01  |  Tid: 20:02:59

Dagen efter kvällen före årets slut

Ja så var det nytt år igen. Vad skall hända detta år månntro?
När jag ser tillbka på det gågna året så kan jag sammanfatta det med att inte mycket gott kom ur 2008.
Det är nog det året allt gick snett både privat och arbetsmässigt.
Nåja nu ser jag verkligen fram emot 2009!
Det här året ska jag åka på Spa resa till Ungern och det ska bli så skönt.
Det här året ska jag ha till en förändring av en del saker.
Det här året ska jag satsa lite mer tid på mig själv.
Det här året kan inte bli lika dåligt som förra.

Efter all julmat och alla paket, efter alla smällare och allt lovande så är nu tiden inne för att hälsa 2009 välkommet!!!

// Nalla