NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-31  |  Tid: 18:22:28

Letar ämnen

Nej jag ska inte börja plugga även om jag kanske hade behövt det. Nä det handlar om att ha något att skriva om. Vissa dagar är det ju lätt då det har hänt en massa saker men så kommer ju dagar när det händer ingenting. Som idag. Orka hålla på att berätta om att jag varit till Ikea och alla andra affärer runt Väla. Köpt lite växter är ju inte heller så roligt att läsa om. Köpt megakuddar till sängen, vem är intresserad av det? Gubben gör mat idag, tacos, ja visserligen händer ju inte det varje dag så på så vis händer det ju något nytt. Annars handlar väl nätet mest om Pride.  Så mycket oro folk har över att denna festlighet dyker upp varje år precis som Mellon, Hockey VM, Allsvenskan och julafton. Hur orkar man berätta sin åsikt hela tiden när långt ifrån alla bryr sig om att just du inte gillar Pride? Nä jag har viktigare saker för mig som att byta toalettrulle på muggen. 
Oj kolla! Nu har det ju blivit ett helt inlägg om ingenting. Ska nog ställa ut snigeln i trädgården snart.


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-28  |  Tid: 21:54:05

Karnevalsyran i dagarna 3

Jag är lyckligt lottad att bo i en stad som anordnar karneval i tre dagar. Så jag har festat i dagarna tre och nu är den över. Många uppträdande, mat och socialt sällskap har jag fått och det är lika roligt varje gång. 
Jag har sjukt skojiga vänner och alla är mer eller mindre lika tokiga som jag .


Nu ska jag njuta av den sista veckan av denna semester och i den ingår att fira mina två söner som fyller år med fem dagars mellanrum.  Jag ska väl även kanske köra lite motorcykel om det inte blir sjukt varmt. 
Vi fick även idag reda på att vår gamla granne har avlidit av ålder. Nu undrar vi ju vilka som ska bli våra nya grannar. No one lives forever🥀

Dagens stöttning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-23  |  Tid: 16:17:10

Energiboost

Inte visste jag att den resan vi gjorde skulle ge en sån boost till energin. Idag vaknade jag tidigt och sen har jag ränt runt hemma och tvättat och fixat i växthuset. Tog en runda och köpte två par skor och har även putsat några fönster. Gubben har inte alls den energin han känner sig mest off. 
Sen ibland blir man bönhörd. Satt i bilen på väg till affären tänkte på vem man skulle fråga som vill följa med på karnevalen i helgen. Kände nog att jag hade inte så många att fråga. Dom flesta har ju antingen semester och är på annan ort eller så jobbar dom. Kände mig lite ensam för en stund, ja gubben kan ju hänga med så klart. Sen ringde det. Min bästa väninna ringer och frågar om vi skulle till karnevalen och hon är barnledig hela helgen så hon ville minsann fira lite extra. Så ja då var det löst. Jag blev överraskad och glad. Så i helgen röjer vi byhåla lite. 
Satt och kollade lite bilder från resan och jag har minsann fotat kyrkor. Så här kommer lite bilder. 
Gävle
Gävle
Luleå
Kalix
Torneå
Kiruna
Nikkaluokta
Jokkmokk
Vilhelmina


Resor  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-21  |  Tid: 19:01:50

Dag 7 på Sverigeresan

Vi lämnade Vilhelmina efter frukost och åkte mot Leksand. Innan vi åkte var jag tvungen att ta kort på kudden som jag hade i sängen på Hotell Vilhelmina. Sängen i sig var väl en typ 80-90 cm och kudden...ja kolla själva och jämför med den vanliga kudden

Resan från Vilhelmina var kurvig och backig och bara skog så det blev inte så många bilder.

Nästan hela vägen kantades av dessa vackra Lupiner.
Vi kom fram till Leksand och åt thaimat. Sen köpte gubben supporter prylar i Leksandsshoppen. Ja då han håller på Leksand i hockey. Vi tog en sväng förbi arenan innan vi anlände hotellet.

Väl vid hotellet så uppgraderade vi rummet. Detta är ett pensionat och ligger precis vid Siljan. Otroligt fräscht!


Nu blir det bara lite tv och sen sova. I morgon åker vi hem.

Resor  |   Kommentarer (1)
Datum: 2019-07-20  |  Tid: 20:51:35

Dag 6 på Sverigeresan

Vid 08.00 åkte vi från Kiruna i riktning mot Vilhelmina. Vi stannade till på massa små ställen för att ta kort. 
Gällivare starionshus
Inte helt lätt att hinna med i bilen men Hellnerbacken passerade vi.Så någon ren? Jag tror jag tappat räkningen nu på hur många vi sett.

Sen kom vi till Jokkmokk
Jokkmokks kyrka. Dagen till ära så var det veteranbilsträff där.
Lite samisk kultur
En kåta som ser ut som ett Hobbit hus.
Insidan på kåtan
En annan kåta
Insidan
Nä nu lämnar vi Jokkmokk....


Anländer Vilhelmina

Resor  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-19  |  Tid: 20:43:07

Dag 5 på sverigeresan

Checka ut och kliva på en buss ner i Kirunas gruva som för övrigt är världens största. Det var lärorikt och häftigt. Den är ju anledningen till stadens flytt. Tänk att om tre -fem år så finns inte den del som är city idag. Det är en sjuk tanke. Åter till gruvan:Skolan på den röda maskinen tar 25 ton malm varje gång. Den gula maskinen borrar hålen i berget som sedan proppas med kemitex och sen spränger man loss malmen.
Från gruvan så gick resan till en av Sveriges kallaste byar, Nikkaluokta. För er som inte riktigt vet var det är så ligger det precis vid Kebnekaise. Det är där dom flesta utgår från vid fjällvandring till just Kebnekaises topp.


Nu blir det hotellhäng för i morgon reser vi vidare. Jomenvisst!

Resor  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-18  |  Tid: 22:23:13

Dag 4 på Sverigeresan

Vi åkte från Luleå i morse. Jag med vemod och Jonas med förväntan. På väg till Kiruna var vi ju bara tvungna att stanna i Jukkasjärvi. Där tittade vi på ishotellet. Dom har så man kan gå in i en del som är öppen året runt för det är ju en del som byggs upp varje vinter. Jag säger bara en sak: WOW! Titta på bilderna nedan och avgör själv. Det var -5 grader där inne.Väl i Kiruna fick jag äntligen se kyrkan i staden. Den är mäktig.Kiruna består av höjder. Backe upp och backe ner. Skidbacke finns och den tog vi oss upp i. Vacker utsikt därifrån.


Ser ni bergen längst bort? Jomenvisst är det Kebnekaise 🤗
Vi gick en runda på 5 km på kvällen. Tror ni vi gått igenom hela stan? Inte en chans. Även om stadskärnan inte är så stor så är stan i yta väldigt mycket större. Vi har pratat med två infödda Kirunabor om flytten av stan och sammantaget kan sägas att dom som tvingas flytta blir sjukt lurade. Nåväl nu är klockan över 22 och det är dagsljus.

I morgon ska vi ner i gruvan. 500 meter under mark ska vi. Vi ska även byta hotell till den södra delen av staden. Kuriosa : JAG HAR SETT 4 RENAR!!

Resor  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-17  |  Tid: 19:07:05

Dag 3 på Sverigeresan

Efter en gudomlig frukost på hotellet åkte vi till Haparanda och Torneå. En helt klart häftig upplevelse där trafikskyltar skiftar språk inom en meter. Gränsen ligger mitt i Haparanda typ. Den finska sidan var inte så imponerande. Vi gick i Haparanda centrum. Gammal del men å andra sidan helt folktom. Det var som om alla utrymt stället. 
Gränsen mellan Sverige, till höger och Finland till vänster.
En kyrka på finska sidan
Grand Hotell i Haparanda
Man åker inte till Haparanda utan att besöka Ikea.
Om det var folktomt i Haparanda centrum så kan jag säga att jag vet var dom var....på Ikea. Sån sjuk kö till restaurangen men vi fick mat till slut.
På tillbakavägen stannade vi till vid Kalix kyrka.

Det var lite från dagen. På vägen hem såg vi dessutom skogens konung, ja en älg! Checka på den, nu är det bara björnen, vargen, odjuret och Jörgen kvar.


Resor  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-16  |  Tid: 21:14:32

Dag 2 på Sverigeresan Dag 2 på Sverigeresan Dag 2 på Sverigeresan

Efter frukost i Gävle så började resan mot Luleå. Jag skulle nu ljuga om jag sa att det regnade lite lätt för det var syndaflod ändå upp till Timrå. Då äntligen slutade det regna. Nu åkte vi mer norrut än Jonas någonsin varit. 
Jag körde när regnet gav sig och nästa stopp blev Örnsköldsvik. Solen sken och vi gick på stan och mös. Ö-Vik är sjukt fint. Naturen är så grann så man blir tårögd. Nu är vi i Luleå. Här har jag bott. Mycket känner jag igen men lite nytt har hänt. Solen har strålat hela dagen och den har fortfarande inte gått ner. Klockan är nu 21 och solen skiner ännu. Vi har gått runt stan, ätit tacos och druckit ett par goda öl. Jag vet inte hur jag ska förklara detta men jag känner en hemma känsla. Detta är staden jag älskar i hjärtat det känner jag.
Resor  |   Kommentarer (1)
Datum: 2019-07-15  |  Tid: 20:21:18

Dag 1 på Sverigeresan

Starten gick ca 06.00 från Häljarp. Första stoppet blev Brahehus.

Sen gick resan vidare till Upplands Väsby där vi åt. Ungefär där började det att regna. Sen regnade det i över 10 mil men lagom till att vi kom fram till hotellet så slutade det. Den enda incident eller happenings vi såg var en Audi r8 som höll aningen för hög fart och blev jagad av polisen när vi var i Södertälje. Sportbilen bytte fil x antal gånger för att komma ifrån polisbilen men ack vad han bedrog sig. Han haffades!
Hotellet första natten heter 2home och är jättegulligt.


Vi har under eftermiddagen gått runt i Gävle och ätit på ett urhärligt ställe, Church Street Saloon. Sjukt mycket mat! På borden låg där jordnötter som man kunde äta till appetizer och sen slänger man skalen på golvet 😂 så skulle man göra.Nu är vi på hotellet, mätta och glada.

I min stad  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-11  |  Tid: 21:51:10

Den vackra stad jag bor i

Denna sommar satsar Landskrona på att folket ska kunna sitta på stranden och dricka/äta gott och lyssna på musik.
Helt underbart! Vi köpte en falafel och satte oss i solskenet på stranden.

Musik  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-10  |  Tid: 15:20:56

Nostalgitripp och avsked Nostalgitripp och tårfyllt farväl

1982 jag var 14 år och dökär. Han var nio år äldre än jag och skitsnygg. Det fanns ett problem och det var att hans kompis var om än inte lika snygg så åtminstone sjukt söt. Mitt rum var tapetserat av bilder av både han och hans kompisar. Jag såg dom på tv, på bio och i verkligheten så ofta det gick. Min pappa fick skjutsa mig landet runt för på konsert skulle jag!
Jag kunde alla texter dom sjöng jag satt med skivomslagen i knät och sjöng med. Jag drömde om att få sjunga med dom. Gyllene Tider är min ungdom. Gyllene Tider var det man lyssnade på och grät till och senare även festade till. Detta svenska kultband gör nu sin avskedsturne' och jag ska dit. Per Gessle är inte snygg längre, men det är inte jag heller. Men likförbannat kommer jag aldrig glömma alla texter och ikväll sluts cirkeln. Tack för alla underbara låtar! Tack för att jag får uppleva min ungdom igen! ❤


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2019-07-01  |  Tid: 17:16:24

Gräsänka i dagarna 4

För första gången skulle gubben åka iväg några dagar med sin son och kompisar. Jag skulle vara själv flera dagar och då tänkte jag gå bananas i hemmet. Rensa saker och organisera och sånt som behövs. Tänkte ju göra det så jag slapp det på semestern som är förestående. Första dagen gick jag all-in. Dag två blev en heldag hos en kollega. Dag tre var jag hos en kompis och lekte med deras barn. Dag 4 umgicks jag med styvdottern och åt på restaurang. Nu dag 5 är gubben på väg hem och ja städat har jag gjort och sen fastnade jag vid teven och SM veckan. 
Jag tänker att det jag inte hann med (läs sket i) får jag göra på semestern ändå. Det har ändå varit skönt att vara ensam stundtals. Fast ibland har jag kännt mig ensam, vilket är himla bra. Jag uppskattar det jag har. Hur han har haft det kan väl sammanfattas med ett ord : varmt.