NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-05-29  |  Tid: 22:22:40

Djungel på tomten

Nu har jag alldeles för högt gräs på tomten och jag ska köpa gräsklippare i morgon. Det är den första gräsklipparen jag köper själv tror jag.
En ny häst har tillkommit i hagen, en treårig hingst som är så vacker. Jag var och hälsade på honom för en stund sen och katten också men katten blev så rädd.. ja i fem minuter sen var det nos mot nos som gällde.

Jag har fått blommor av min jobbarkompis May och dom är jättefina. Pelargoner så klart vilken är hennes favorit så nu hoppas jag att jag klarar av dessa för jag är helt värdelös på växter men jag kan kanske lära mig.

Har jobbat sista dagen som klienthandläggare för ett tag och ska nu tillbaka till ordinarie sysselsättning och långa arbetspass. Men jag trivs så förbaskat bra på mitt jobb så jag kan ta dessa arbetstider med godan ro.

I morgon är det häcken full som man säger. Till stan för inhandling av diverse saker och kläder till Pontus skolbal. Hem,  klippa gräset och laga middag och sen iväg på 50 års skiva på jobbet.

Jag läste en artikel om en ensamstående mamma som bara gnällde över allt från ekonomi till egen tid. Jag förstår inte det. Jag har så jag klarar mig och egen tid??? Vad ska man göra då? Jag skaffade ju inte barnen för att vara själv känns det som utan att få vara med dom. Visst kan man vilja göra saker för sig själv men den tiden kommer ju när alla barn flyger ut och skaffar sig egna liv då har man ju hur mycket tid som helst. Ja ja man hade ju inte egen tid när man gjorde dom så..

Min mamma har teknikproblem, ja igen. Hennes telefon har lagt ner för sjutusende gången eller något. Hon bor i Norrland så det är kanske norrlands sätt att få människor att flytta söderut. Nä jag tror jag ska skicka henne på en kurs i jojk. Eller röksignaler kanske? Nu kommer hon snart ner till civilisationen och människorna så då kan dom ha det i norrland för ett tag.

Dags för lite tv sen är det nog krama kudden dags. Som sagt mycket att göra i morgon är det.

Ha det gott och tänk på.... man blir inte lyckligare än man gör sig.

Dagens mat  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-05-26  |  Tid: 20:24:34

Dagens goda på middagsbordet

Detta blev dagens middag..Det är en biff teriyaki och den blev så god. Alla ungar åt av glädje även om den blev lite stark.

Det var vad jag lyckades med efter en hel dag på jobbet och sen en storhandling på det. Inte illa!
Nu har jag handlat mat för en hel vecka och inte blev det särskilt dyrt heller efter mina mått mätt.

På jobbet har jag hamnat i konflikt men det är ju inte direkt ovanligt med det jobbet jag har och konfliktlösning i all ära men alla konflikter kanske inte behöver lösas heller. Försåtelse för fenomenet räcker gott vissa gånger.

Nu ska jag chatta lite och sen tv sen är det dags att krama kudden för jag sov så dåligt inatt.

Ha det gott!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-05-14  |  Tid: 21:03:02

En hyllning, en tanke och lite vardag

Först vill jag börja med att hylla min mamma. En kvinna som är boende ca 90 mil ifrån mig men är mer med mig än många andra. Med henne kan jag prata om ALLT och jag kan spy ur mig allt jobbigt, skratta med och få det stöd jag behöver. Att jag inte har min mamma närmare tycker jag faktiskt är bra för då hon är här så känns det mer värdefullt än om hon skulle ha kunnat vara med mig varje dag. Hon är den som intresserar sig för hur det går för mig och lyssnar gärna på mitt " jobb prat" som många andra skulle kräkas över.
En fantastisk kvinna helt enkelt och snart kommer hon ner för att delta i grabbens avslutning.

Sen vill jag dela med mig av en tanke som jag kan få ibland. En tanke på hur jag tagit mig dit jag är idag. Har haft mina ungar som ensam vuxen ganska många år och format dom till det dom är idag. Jag står dom nära, kanske närmare än många andra gör sina barn som måste dela dom eller leva ihop. Det är tufft och vissa gånger övermäktigt men samtidigt så jättemysigt. Jag är uppskattad även om sättet att visa det på ibland är svårt att se men jag vet och det är det viktigaste.

Nu är sommaren snart här och vi har redan planerat en hel del skoj tillsammans, lite resor inom landet och upplevelser och en och annan shoppingtur. Längtar verkligen efter hela sex veckors semester..

Idag har jag tagit tag i det icke önskvärda skitsnacket som figurerar på alla arbetsplatser och som jag inte tycker tillhör en arbetsplats överhuvudtaget. Man kan säga att jag blivit en ambassasör MOT skitsnack. Gick en uppföljningskurs i vardagssamtal igår och av den lärde jag mig väldigt mycket både om mig själv och andra.
Jag har också insett att jag vill mer än jag kan och den känslan är inte så rolig men jag tror att i långa loppet kommer allt att komma ikapp varandra. Om man inte vill så finns det ingen möjlighet att kunna heller så summan är ju bra.

En av grabbarna rustar sig för skolbal och jag fick byta pass på jobbet för att få det att gå ihop men jag har tur, mina arbetskamrater tillhör eliten för att hjälpa till så problemet är löst. Killen ska också klippa sig inför skolavslutning och för första gången vet han hur han vill se ut. Det är bra för jag vill inte bestämma det längre.

Så det var nog allt för idag
See ya!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-05-11  |  Tid: 20:53:48

Tufft för dom tuffa

Det är väl ingen som sagt att livet är lätt? Men måste det hela tiden vara nya problem att tackla?
Visst jag är tuff men för den skull vill jag inte ha ett tufft liv på det viset.

För någon dag sedan var jag så nere och ville bara ge upp allt jag kämpat så för, sen vänder det och nu ser jag bara framåt och planerar som en tok med allt. Denna svängning upp och ner är påfrestande för både kropp och själ men jag finner ingen förklaring till varför det blir så här.

På jobbet känner jag mig frustrerad för jag bara har en tjänst tillfälligt och vet att om jag bara fick chansen att göra det jag gör nu på heltid så skulle jag kunna göra framsteg för flera. Jag måste hitta något som motiverar mig framöver och något som kan ta mig framåt i utvecklingen, men vad?

Jag har känt av ambivalens ganska mycket och det är en jobbig känsla, det kan se ut ungefär så här för mig.
Jag vill sluta röka-----men klarar inte av det
Jag vill köpa nya möbler--men vet inte vilka
Jag vill ha en annan tjänst på jobbet--- men finner ingen bra
Jag vill köpa ny bil--- men har inte råd just nu
Jag vill börja motionera--- men kommer inte till skott
Jag vill köpa nya kläder--- men vet inte vilka
Jag vill resa--- men vet inte vart
Jag vill fixa trädgården-- men vet inte hur

och så fortsätter det.
Så här har jag aldrig varit förut, det är något nytt för mig. Jag brukar bara ta tag i saker men nu tryter orken helt plötsligt.

Men nu.. ska jag dricka kaffe--- och jag både vet hur och orkar :)

Ha det gott

Nalla

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2009-05-03  |  Tid: 19:49:34

Så har man skaffat sig ett par hobbies

Jag har haft väldigt svårt att hitta några saker att fördriva fritiden med. Ända till nu. Nu har jag minst två saker som jag intresserar mig för och som förgyller fritiden lite.
Det ena är min trädgårdsdamm som just nu bara porlar vatten men i sinom tid ska förgyllas med växter och lampor. Den är placerad bredvid ett äppelträd och igår kväll satt jag där och filosoferade på livets alla vedermödor. Det gav mig frid och ork.Ja som synes så ska det till lite mer sten och växter som sagt..

Den andra saken som gör min fritid gladare har fyra ben och svans men det är inte hunden.Precis det är hästarna (bara en på denna bild dock). Så underbara och dom går precis utanför mig. Det är min granne som äger dom men jag är med på ett hörn kan man säga. Just nu håller jag på att lära känna dom för att sedan kunna ta mig en tur i skogen.
Underbara djur!

För övrigt så jobbar jag mest nu för tiden och har en och annan dispyt med barnens far som absolut inte vill fatta att han har svikit barnen och att han nu inte ens är ett ruttet öre värd i deras ögon.
Jag undrar hur lång tid vissa människor behöver för att förstå saker som för andra är mer än självklara??

Nu till något roligare och mer värdefullt..
Jag har skaffat mig en soffa, den är röd och jättefin och framförallt billig var den. Skön att sitta i och att ligga i och tvättbar. mer kan man väl nästan inte begära va?

Tyvärr så har jag vinterdäck på fortfarande men jag ska försöka få tid att byta dessa i morgon.. jag är alltid sist med sånt så varför frångå ett vinnande koncept.

Nu är det dags för match nummer två i hockey.. så nu säger jag på återseende.

Nalla