NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.



Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2008-12-28  |  Tid: 21:23:41

Stolthet är en underbar känsla

God kväll!
Idag har varit en lugn dag men lite fixande har det ändå blivit.
Diskmaskinen började låta illa så då var det till att börja leta fel. Hela avloppssystemet under diskbänken gjorde jag rent och passade på att skura ur maskinen också och vips... så var problemet löst. Dold talang kan man säga =)

Tvätten växer i samma takt som ungarna eller nä inte riktigt men lika fort som ogräs nä inte bra det heller, jag vet faktiskt inget som växer i korgar lika snabbt. Nåväl maskinen gör ju jobbet så varför klaga?

Har hittat en ny form av spel som jag fastnat för vilken är browser spel. Det är kul och tar lång tid så nu har jag två byar och lite folk att ta hand om.

Har ännu inte fått någon respons på gårdagens inlägg men jag tror det kommer så småningom.

Fick erfara att jag är pålitlig och kompetent, efter vad en arbetskamrat sa och jag gör mitt bästa för att upprätthålla den synen på mig. Jag hjälpte henne med ett arbetsrelaterat dilemma och nu känner jag stolthet igen =)

Nä tillbaka till spel och kaffe och allt annat som gör livet värt att leva!

Ha en fin kväll

Nalla

Tonåringar  |   Kommentarer (0)
Datum: 2008-12-27  |  Tid: 22:59:45

Mogen vid 15 ?

Frågan är är man mogen vid 15? Vem avgör det? Jag som vuxen / förälder eller den som är 15?
Jag har full förståelse för att vid 15 års ålder vill man vara vuxen. Kunna sköta sig själv, ta egna beslut, tjäna egna pengar och leva ett litet vuxenliv. Men när man sen visar med handlingar att mognadsnivån inte överstiger soffbordshöjd och språkbruket är taget ur en bilderbok för tre åringar, det är då tvivlen växer hos oss vuxna.

Nyfikenheten på allt när man är tonåring är ofantlig och det är skoj för ju äldre man blir desto mer övertygad blir man att det inte finns mycket att vara nyfiken på utan snarare att man bara är villig att prova .

Det finns faror här i världen och dessa faror måste man konfrontera för att lära sig av. Så allt väl men när farorna blir så pass dumdristiga att konsekvenserna blir för stora för att klara av på egen hand det är då man undrar om nyfikenheten är så bra. Man kanske inte bör släppa hjärnan för att något ska bli skoj?

Nu säger nog vissa att : Vem har inte gjort dumma saker som ung? Ja absolut det har jag med men om man nu gör det, skiter i att lyssna, tittar snett på en som vuxen för att man är omtänksam och vill andras bästa och sätter sig emot så vad är det så som gör att vi vuxna ska reda upp allt skit? Vi är ju korkade och inget vet, vad får tonåringar att tro att vi då helt plötsligt är något att ha?

Fast hur illa det än kan låta så vet jag åtminstone att ägandeavtalet på mina tonåringar säkert kommer att förlängas med X antal år.

Ha en fin kväll

// Nalla

På TV  |   Kommentarer (0)
Datum: 2008-12-27  |  Tid: 22:42:05

Vote for...

Ja nu har körslaget börjat och alla fjortisar tycker Erik är såååååå söt. Då tänkte jag som är lagom kärringaktig och i rätt ålder för att uppskatta välklädda, välfriserade och dansanta män( ja som tycker om andra män men vaddå då har vi ju gemensamma intressen) att jag skulle rösta för Magnus Carlsson.
Hans kör är dansant och duktiga på stämsång och jisses vad det svänger. Alltså rösta på honom ni som uppskattar musikalitet!
För övrigt så är det ju inte så mycket att se på tv just nu då jag inte uppskattar humor i filmer eller tunga dramer.

Väl mött snart igen
// Nalla

Han leder en av de bästa körerna och får alla att röra på sig.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2008-12-22  |  Tid: 22:24:08

Kvällstjänstgöring bland samhällets lägsta individer.

Så har jag gjort mig ett dagsverke idag. Jobbade mellan 11 och 20 så jag ska inte klaga på arbetstiden denna gång. Det har varit en ganska lugn dag och trivsam på alla sätt.
När intagna muckar så kan det hända att det känns tomt, idag är en sådan dag. Man skapar väl vissa band med människor så när relationen varit till belåtenhet och mötet mellan människor bara har varit bra ja då kan man känna så här. En viss saknad fast man innerst inne vet att man aldrig vill ha dessa män tillbaka. Det är inte hos oss dom ska vara utan hos sina familjer.
Jag skäms inte för att säga att jag tycker att jag gjort ett väldigt bra jobb oavsett hur samhället ser på dessa individer. Jag är stolt att få komma in bakom skalet, se den riktiga människan och glädjas åt andras lyckanden.

Har köpt lite kakor som jag nu ska smaska i mig och till det en kopp rykande kaffe. I morgon blir det allt annat än lugnt men det är ju en annan dag..

God natt

Nalla

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2008-12-21  |  Tid: 22:51:10

Nu är granen på plats och även husdjuren i den

Idag var den stora städdagen. Ugnen rengjordes och pyntet som ännu inte kommit upp ställdes på avsedd plats. Tomtarna där tomtar ska stå och ljusen där dom inte kan bränna ner hela huset.
Att ha plastgran är ekonomiskt försvarbart även om doften uteblir.
Att pynta vår gran är inte alltid det lästtaste då katterna finner mycket nöje i att leka piff och puff på julafton. (se bilden)
Katten är inte alldeles synlig men så är det ju med de flesta naturbilder inomhus.

När väl belysningen var ditsatt och jag hade all möda i världen att återfå balansen efter att ha gått runt i cirklar, så blev det ganska bra.
Det är andra året granen ser likadan ut annars brukar jag ha för vana att byta utseende på den för varje år. Nästa år ska den vara vit.
Jag är en pyntgalning men som tur är har jag inte haft tid att inhandla mer pynt så det som är räcker..kanske..
Minsta killen börjar räkna ner och dom äldre bönade vid middagen om att få slippa Kalle Anka. Ja det får väl gå så länge programmet inte byts ut mot någon hemsk film.
Lite gammalmodig är jag nog men så är ju också julen den högtid jag älskar!

Det ska finnas en katt här och han heter Bastian.



Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2008-12-20  |  Tid: 22:26:36

Misshandel, bråk och otrivsel

Alla barn har rätt till en vit jul och då är det ine snön jag menar utan alkoholen.
Julen är barnens högtid och inget barn skall behöva fara illa.
Gör som jag skriv på här www.vitjul.com

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2008-12-20  |  Tid: 20:19:20

Fylla dagen

Sov till nästan elva så redan där hade halva dagen gått. Åt och duschade sen for jag iväg och handlade julklappar. Det var inte så mycket folk som jag hade förväntat mig.
Kom hem strax efter fyra och gjorde mat: Grillad kyckling med pommes frites. Mums!
Drack kaffe och satte mig vid datorn och nu är klockan åtta. Var tog denna dag vägen?
Det är ju inte svårt att fylla en dag, men om det man gör är så meningsfullt, det låter jag vara osagt.

Jag har försökt lära mig lite HTML, började igår och insåg ganska snabbt att för varje liten blupp man ska skriva in så har jag genast minst fyra frågor. Vem kom på detta system? Hur kan datorn fatta vad den ska göra när inte jag, en tänkande människa gör det? Varför ska man ha detta system när det nu finns så fina program för det? Varför skrivs alla instruktioner för raketforskare eller folk med liknande bakgrund?

Jag tror jag ger upp den biten och snor redan klara mallar, för att sno saker är jag bra på jag har ju tillgång till insideinformation i ämnet .

På vägen hem reagerade jag starkt på andra bilister. Ja reagerat har jag gjort förut men nu har jag liksom snöat in på en viss sorts bilister. Dessa envetna, egoistiska, mörkrädda, synskadade HELJUS körande bilister. Ni vet dom som bara inte kan blända av i tid. Jag menar hur svårt ska det kunna vara?
Är mottot i dagens trafik att bara jag ser så skiter jag i resten eller? Jag ska montera 18000 w i fronten på min japan sen ska ni få se på asteroidljus med solförmörkelse som konsekvens!


Sport  |   Kommentarer (1)
Datum: 2008-12-19  |  Tid: 23:38:09

Är vi i Sverige inte bäst?

Äntligen ligger hon där.. Med benen i luften och bara njuter..Hon väntar på en man. en man som skall få ge henne det hon mest önskar just då.. ETT GULD!
Självklart är det Anja jag menar. Är vi i Sverige inte bäst när det gäller?

Grattis tjejen!

Äntligen får vi se denna igen.

Dagens mat  |   Kommentarer (0)
Datum: 2008-12-19  |  Tid: 16:56:19

Dagens middag

Idag serveras det pastagratäng


 Ingredienser  4 port  300 g pasta  150 g rökt skinka eller kalkon  3 dl tomatsås på burk  2 1/2 dl Kelda sås Simply Cheese  1 dl Arla Köket riven ost mager  Gör så här  Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Skär skinkan i strimlor. Låt pastan rinna av och blanda ner tomatsås, ostsås och skinka. Lägg det i smorda ugnssäkra portionsformar eller i en stor smord form. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med sallad.

Ingredienser

4 port

300 g pasta
150 g rökt skinka eller kalkon
3 dl tomatsås på burk
2 1/2 dl Kelda sås Simply Cheese
1 dl Arla Köket riven ost mager

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Skär skinkan i strimlor. Låt pastan rinna av och blanda ner tomatsås, ostsås och skinka. Lägg det i smorda ugnssäkra portionsformar eller i en stor smord form. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med sallad.

Allmänt  |   Kommentarer (1)
Datum: 2008-12-19  |  Tid: 11:40:52

Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkomna! Jag har flyttat hit från min gamla blogg och vill med det önska Er välkomna både gamla och nya besökare.
Välkommen att kliva på..